Az Instagram mint videós platform? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az Instagram változásairól

Imbrea Vivien
2023.02.01.
Nagy változáson ment keresztül az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb közösségi platform: egyre nagyobb szerepet kapnak a videós tartalmak.

A TikTok elsöprő sikert arat a közösségi médiában a rövid formátumú videók elterjedésének köszönhetően. 2022-ben már több, mint 1.3 milliárd felhasználója volt a platformnak, amivel a hatodik legelterjedtebb social media platformmá nőtte ki magát csupán pár év alatt.

armadillo intagram

Az Instagram új funkciója – a Reels – az alapvetően fotómegosztó platformot alakítja át videómegosztóvá, ezzel a legújabb felhasználói igényeknek eleget téve. Az Instagram társalapítója, Adam Mosseri nemrégiben egy ilyen videóban tette közzé állásfoglalását, melyben azt mondja; „Nem titok, hogy próbáljuk az Instagram videós vonalát erősíteni, miközben tovább erősítjük a fotós vonalát hosszútávon.” A döntést azzal indokolta, hogy a platform felhasználói egyre inkább a videós tartalmakat preferálják, azokat fogyasztják, és azokat is osztják meg szívesebben.  Mostanra minden videó Reel-ként jelenik meg a platformon, ahol különböző filtereket és templateket tudunk kipróbálni, ezzel egyszerűsítve a szerkesztési folyamatokat.

Mire jók a rövid formátumú videók?

Az utóbbi időben a rövid formátumú videók teljesítenek a legjobban elérés és lead generálás szempontjából, éppen ezért a megkérdezett vállalkozások több mint 50%-a használ vagy tervez használni hasonló tartalmakat a jövőben.

Rengetegféle rövid videót tudunk közzétenni, melyek különféleképpen segítik elő a márka növekedését. Az egyik legelterjedtebb lehetőség, a legújabb trendek meglovaglása, ahol ki tudják élni kreativitásukat a márkák, ezzel rengeteg kíváncsi szemet vonzva. A terméket bemutató videók és az influenszerek által gyártott tartalmak is nagy sikereket érnek el, illetve a mostanában igencsak felkapott UGC, azaz user generated content is magas konverziós rátákat ér el. Ezen felül lehetőségünk van a vásárlóink bevonására a cégmindennapjaiba, ezzel is növelve a márkahűséget.

Dühös felhasználók

Rengeteg felhasználó kifejezte aggodalmait és petíciót is indítottak az Instagram átalakulásának megfékezéséért, hisz a videók bevezetésével kevesebb ismerősök által posztolt tartalmat láthatunk a Feedben, helyette előtérbe kerültek a legfelkapottabb Reel videók. Emiatt sokan úgy gondolják, hogy az Instagram a TikTokot próbálja másolni, ezzel elveszítve varázsát, sajátos versenyelőnyét.

Nem csak az Instagram

Nem csak az Instagram tette lehetővé a rövid formátumú videók posztolását, a Youtube is felkapta a trendet, és létrehozta a Youtube Shorts funkciót. Ez szinte ugyanúgy működik, mint a TikTok vagy az Instagram Reels, azonban mivel a Youtube alapvetően egy keresőmotor, a Shorts videóknál fontos, hogy a videó címe kulcsszavakat is tartalmazzon, így évek múlva is rátalálhassanak az érdeklődők.

Bejegyzés megosztása
Hasonló bejegyzések
Az Instagram mint videós platform? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az Instagram változásairól
Nagy változáson ment keresztül az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb közösségi platform:…
Mit tehetünk a munkahelyi kiégés ellen?
Október 10. a lelki egészség világnapja, de mi az Armadillo-nál nemcsak ezen…
Elköteleződött rajongók és növekvő márkaismertség: ezt nyújtja a Spotify marketing!
A Spotify hazai piacán még nem túl nagy a reklámzaj, így azok…
NFT-re épülő ügyfél­programok
Bár az NFT-k körüli hype még javában tart, és a marketplacek rogyásig…